maanantai 7. elokuuta 2017

Miettikää toisenkin kerran Espanjaan menoa

Barcelonan ja monen muun espanjalaiskaupungin kaduilta löytyy turisminvastaisia graffiteja.

Turistit pelkäävät terrori-iskuja vasemmistolaisen nuorisojärjestön hyökättyä linja-auton kimppuun Barcelonassa. Liike on leviämässä Kataloniasta Baskimaahan pohjoiseen.
Ensin Barcelona, sitten Baleaarien saaret, nyt Baskimaan San Sebastian.

Espanjassa lomaileviin turisteihin kohdistuneet mielenosoitusiskut ovat viime aikoina muuttuneet yhä rajummiksi ja levinneet myös suomalaisten suosimiin kohteisiin. Jo kuukausien ajan jatkuneissa iskujen aallossa ainakin seitsemän barcelonalaishotellin on raportoitu kärsineen vandalismista,
kertoo El País.

Nuorten vasemmistolainen radikaaliryhmä Arran Països Catalans eli Arran on iskenyt esimerkiksi ravintoloihin, turistien suosimille kaduille, satamiin ja polkupyörävuokraamoihin. Viime viikon torstaina ryhmä hyökkäsi Barcelonassa nähtävyyksiä kiertävän turistibussin kimppuun, puhkoivat sen renkaat ja maalasivat sen keulaan tekstin ”turismi tappaa naapuruston.”
Kyydissä olleet turistit säikähtivät hyökkäystä luullessaan sitä terrori-iskuksi.

Barcelonan pormestari Ada Colau ei hyväksy Arranin toimia.
– Olemme vaatineet raporttia tapahtuneesta ja tuomitsemme turistibussiin kohdistuneen iskun. Turisminvastainen protestointi ei ikinä saa aiheuttaa pelkoa tai materiaalista haittaa, hän kommentoi tapausta.
Heinäkuun lopulla ryhmä iski Palma de Mallorcalla ravintolaan viskoen raketteja ja konfetteja illallisella olleiden turistien päälle. Ravintola joutui tarjoamaan asiakkailleen uudet ateriat korvauksetta. Turismista elinkeinonsa saavat yrittäjät kärsivät iskuista.

Poliisi on toistaiseksi pysynyt passiivisena Arranin suhteen...!?

Pelko on siitä, että turistit kiihdyttävät gentrifikaatiota.
Turismifobia pohjautuu paikallisten pelkoon siihen, että turismin paisumisen myötä kaupunkikeskukset muuttuvat turistien leikkikentiksi.

Kaupungeissa on yleistynyt yksityisasuntojen vuokraaminen internetin välityksellä turisteille, mikä on lisännyt turismin volyymiä. Turisteille vuokratut asunnot ovat paikallisten omasta käytöstä pois, mikä lisää asuntopulaa ja pakottaa kaupunkilaiset asumaan syrjäisempiin kaupunginosiin.

17.8.2017
Terrori-isku Barcelonassa!
13 ihmistä kuollut, kymmeniä loukkaantunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti