• 17,7 tuhannen neliömetrin kokoisen palatsikompleksin hinnaksi arvioidaan ainakin reilut miljardi euroa. Rahat on Navalnyin mukaan varastettu muun muassa valtionyhtiöiltä.

Venäläisen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin säätiö on julkaissut dronekuvaa  YouTubessa uuden videon, jossa Navalnyi esittää uutta tietoa hulppeasta palatsista Mustanmeren rannalla, johon kuuluu muun muassa täysimittainen jäähalli.

Selvityksen ja aiemmin julkisuudessa olleiden tietojen mukaan palatsi kuuluu Venäjän presidentti Vladimir Putininille.

Ainakin sadan miljardin ruplan eli yli miljardin euron arvoisen palatsin taustalla on Navalnyin mukaan korruptiokuvio, jota hän kutsuu ”maailman suurimmaksi”.  Rahat on Navalnyin mukaan varastettu muun muassa valtionyhtiöiltä.

Palatsin fasiliteetit ovat selvityksen mukaan suorastaan käsittämättömät. 68 hehtaarin suuruisella tontilla on selvityksen mukaan helikopterin laskeutumispaikka, kokonainen jäähalli, kirkko, amfiteatteri, 2500 neliön kasvitieteellistä puutarhaa muistuttava rakennus ja teehuone sekä 80 metriä pitkä silta.

Rannalle pääsee erityistä tunnelia pitkin, joka on rakennettu kallion sisään. Tunnelin keskellä on ruokailuhuone, ja siitä on erityisen hieno näkymä merelle.

Navalnyin tiimi onnistui ottamaan palatsiin kuuluvasta, kokonaista kylää muistuttavasta tontista dronekuvaa. Lisäksi tiimi on saanut tietoja palatsin korjauksessa mukana olevilta työntekijöiltä.

Videosta kertoo esimerkiksi verkkolehti Meduza.


Mitäs kuuluu Venäjän Karjalaan?

Köyhille kahden viikon ruoka-apupaketti Venäjän Karjalassa: 

Kuusi perunaa ja kaksi nakkia !!!

Venäjällä on noussut kohu kuvasta, jossa näkyy vähävaraisille lapsille jaettu ruoka-apu Karjalan tasavallan Pitkärannan kaupungissa.

Kuvassa on kuusi perunaa, kaksi nakkia, margariinia, sokeria ja jauhoja. Ruoka-apu tarkoitettiin kahden viikon ajaksi.

Ruoka-apu jaettiin vähävaraisten ja vammaisten lasten vanhemmille.
Kohun seurauksena kouluruuasta vastaavan laitoksen johtaja on erotettu.

Kuvan ruoka-annos aiheutti kohun Karjalassa. Taustalla kuvituskuva moskovalaisesta koulusta.








K




Kuva on julkaistu Venäjän Facebookissa -