taikina:
6 dl täysrasvaista maitoa
2 rkl siirappia
3 rkl kasviöljyä
2 pss kuivahiivaa
n. 800 g vehnäjauhoja (huom. "noin", tuntuman mukaan)
1.5 tl suolaa
täyte:
2 dl risottoriisiä
4 kpl keskikokoista purjoa, valkoinen osa
Iso nokare voita paistamiseen
500 g naudan jauhelihaa
2 tl worcestershire-kastiketta
1 kpl lihaliemikuutio
1 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
tl mustapippuria myllystä
tuoretta persiljaa silputtuna
ripaus merisuolaa
liittämiseen:
2 kpl kananmunaa, vatkattuna
voiteluun:
reilusti voita  
1. Lämmitä maito kädenlämpöistä hieman kuumemmaksi. Laita leivontakulhoon ja vatkaa joukkoon siirappi, öljy ja kuivahiiva sekoitettuna pieneen määrään jauhoja. Lisää nesteeseen vielä noin 3 dl jauhoja hyvin vatkaten ja peitä kulho kelmulla. Jätä lämpimään paikkaan muhimaan vartiksi, kunnes seos alkaa hieman kuplia. Kuumentamaton uuni on hyvä paikka kohotukseen.
Lisää suola ja jauhoja. Vaivaa taikinaa ensin kulhossa ja jatka vaivaamista sen jälkeen jauhotetulla pöydällä. Taikinan tulee olla sileä ja kimmoisa, kuitenkin mahdollisimman pehmeä.
Laita taikina takaisin kulhoon, peittele hyvin ja kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin verran.
2. Keitä riisi kypsäksi ja laita jäähtymään.
Leikkaa purjot puoliksi pituussuuntaan ja huuhtele hyvin kylmällä vedellä. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna voi pannulla ja lisää joukkoon purjot ja ripaus suolaa. Paistele keskilämmöllä, kunnes pehmenevät.
Kuumenna toinen pannu ja ruskista jauheliha nopeasti.
Laita purjot ja jauheliha yleiskoneeseen ja lisää joukkoon mausteet. Pyöräytä nopeasti massaksi, maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Laita täyte jäähtymään. Sekoita täytteeseen riisi ja persilja.
3. Laita taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile pitkäksi pötkyläksi. Leikkaa taikinasta pienen pullan kokoisia paloja. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja jätä liinan alle kohoamaan puoleksi tunniksi.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kaulitse, täytä ja sulje piirakat yksi kerrallaan, jotta eivät kuivahda. Kaulitse taikinapallo noin 15 cm halkaisijaltaan, ohuiksi pyörylöiksi. Voitele reunat kananmunalla. Laita 3 rkl täytettä puolelle taikinasta ja käännä toinen puoli kevyesti yli. Liitä yhteen tiiviisti esim. haarukalla painellen. Sulkemisreunaa tarvitset vähintään 3 cm uunipiirakoille, koska ne kohoavat hitaammin, kuin nopeassa uppopaistamisessa.
Laita uunipelti uuniin kuumenemaan muutamaksi minuutiksi ja ripottele pellille vehnäjauhoja. Laita kuumalle pellille piiraita reiluin välein ja paista 13 min. tai kunnes ovat saaneet rusketusta.
Siirrä piiraat suoraan ritilän päälle ja voitele reilusti voisulalla.