tiistai 7. helmikuuta 2017

95- vuotias Isoisä sai eutanasian - R.I.P.


Isoisä ihastutti yhdysvaltalaisessa akvaariossa reilut kahdeksan vuosikymmentä.

Kastematoja ja lorvimista rakastanut maailman vanhin akvaariokala sai eutanasianYli 104 miljoonaa ihmistä ehti nähdä Isoisänä tunnetun keuhkokalan.
Isoisä ihastutti yhdysvaltalaisessa akvaariossa yli kahdeksan vuosikymmentä.

Maailman pisimpään akvaariossa elänyt kala on lopetettu, Sheddin akvaario Chicagossa tiedottaa.
Australiankeuhkokala (Neoceratodus forsteri) nimeltä Isoisä tuotiin Chicagoon vuonna 1933.
Sen tarkka ikä ei ollut tiedossa, mutta arviolta se ehti elää noin 95 vuotta.
Isoisä pääsi lepoon sunnuntaina. Syy eutanasialle oli ruokahalun menetys ja merkit elinten pettämisestä. Ruumiinavaus vahvisti epäilyn oikeaksi.

Akvaarion tiedotteen mukaan Isoisä eli vuosikymmenten läpi juuri piittaamatta ajan kulusta. Se nautti vaihtelevasta ruokavaliosta, akvaarionhoitajien selkääntaputtelusta ja käytti aikansa enimmäkseen lorvien. Tai "imitoiden uppotukkia", kuten akvaarionjohtaja Bridget Coughlin asian ilmaisi.
- Madot olivat sen suosikkiruokaa, ja siitä tuli - hyvin hitaasti liikkuvaksi kalaksi - varsin vilkas "Kastemato-keskiviikkoina", kun niitä pudotettiin sen asuinpaikkaan, Isoisän hoidosta vastannut Michelle Slatter sanoo tiedotteessa.

Australiankeuhkokala voi elää yli 100-vuotiaaksi. Laji on ollut olemassa liki 400 miljoonaa vuotta ja säilynyt muuttumattomana yli 100 miljoonaa vuotta. Keuhkokala voi nimensä mukaisesti hengittää tarvittaessa myös ilmaa.
Isoisälle tehdään vielä iänmääritys sen otoliittien, sisäkorvan luiden avulla. Kyseisiin luihin kerrostuu vuosirenkaita samaan tapaan kuin puihin.

Isoisä osasi erinomaisesti olla tekemättä mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti