Microsoft haluaa saada massat siirrettyä Windows 11:n käyttäjiksi. Päivitystä tarjotaan maksutta Windows 10 -käyttäjille, joiden laitteet täyttävät tietyt, varsin tiukat kriteerit. Laitteesta täytyy esimerkiksi löytyä tuki tpm2.0-turvamoduulille.

Nyt yhtiö on päivittänyt virallista Windows 10 -tukisivustoa. Sivulla Microsoft kertoo Windows 10:ssä pysyttelemisen huonoista puolista, kuten heikentyvästä tietoturvan tasosta.

Windows 10:n tuki on päättymässä lokakuussa vuonna 2025.

Aiemmin yhtiö on piinannut Windows 10:n käyttäjiä esittämällä näille näyttäviä koko ruudun kattavia mainosbannereita, joissa käyttäjiä painostetaan päivittämään tuoreempaan Windows-versioon pelottelemalla näitä tuen päättymisellä.

Windows 11:een päivittäminen ei kuitenkaan kaikilta onnistu. Syitä on useita. Osa käyttäjistä on turhautuneita Microsoftin intoon sisällyttää maksulliseen käyttöjärjestelmään mainoksia. Toisia taas ärsyttää jatkuva tekoälytoimintojen tuputtaminen.

Lisäksi on iso osa käyttäjiä, joille kysymys on puhtaan taloudellinen. Vanhaa ja hyvin toimivaa laitetta ei haluta heittää roskiin vain siitä syystä, että Microsoft on asettanut Windows 11:lle kovat laitevaatimukset. Vanha Windows 10 -kone saattaa edelleen toimia hyvin.

Tilastot tukevat näitä käyttäjiä. Windows 11:n käyttöosuudet ovat edelleen hyvin pieniä kun niitä verrataan Windows 10:n osuuksiin. Windows 10 löytyy StatCounterin julkaisemien lukujen perusteella jopa 70 prosentista Windows-tietokoneita, eikä luku ole juurikaan kutistunut viime aikoina.

Asiasta kirjoittaneen Windows Latest -sivuston tietojen mukaan Microsoft saattaa ohjata Windows 10 -käyttäjät tulevaisuudessa tukidokumentin pariin osana seuraavaa Windows 11 -päivityskampanjaansa.