18 kesäkuuta, 2024

Israel bought a device from Finland to protect Prime Minister Netanyahu

Droonien havainnointijärjestelmä Airfence on vantaalaisen puolustustarvikeyhtiön tuote.Droonien havainnointijärjestelmä Airfence on vantaalaisen puolustustarvikeyhtiön tuote. 

Yhtiön myymä Airfence on elektronisen sodankäynnin väline ja signaalitiedusteluyksikkö. Käytännössä se on siis tietokone, jossa on ohjelmistoradioita ja radiosignaalin tehokkaaseen käsittelyyn pystyviä osia. Yhden järjestelmän hinta on veroineen noin 200 000 euroa.


Sensofusion-yhtiö on toimittanut pääministeri Benjamin Netanjahun ja tämän toimiston suojaksi Israeliin havainnointijärjestelmän, jolla suojaudutaan drooneja vastaan ja valvotaan ilmatilaa.

Viranomaislähteiden mukaan Netanjahua suojaavan järjestelmän on vuodenvaihteessa tilannut Israelin puolustusministeriö. Tilauksessa järjestelmän loppusijoituspaikaksi kerrottiin Israelin pääministerin toimisto. Pääministerin toimisto sijaitsee Jerusalemissa.


Sensofusion ei kommentoi yhtiön asiakkuuksia millään tavalla.

Mutta se tiedetään, että yhtiö on aiemmin kertonut toimittaneensa vastaavia Airfence-nimisiä järjestelmiä Yhdysvaltoihin sekä puolustussotaa käyvään Ukrainaan.

Yleisellä tasolla Sensofusionin toiminta-ajatuksena on luoda turvaa robottisia aseita vastaan.

”Valmistamme omat järjestelmämme täysin valmiiksi. Valmistamme niitä jatkuvasti, ja toimitamme niitä hyvin nopeasti”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti