Villisianliha on väriltään tummempaa ja maultaan enemmän riistan makuista kuin tavallisen sian liha. Riistaeläinten tapaan villisiankin liha on vähärasvaista.
Villisika paloitellaan ja valmistetaan ruoaksi tavallisen sian tapaan. Tuore liha tulee kypsentää kunnolla vähintään +80 asteeseen, jolloin mahdolliset trikiinit kuolevat.
Sianliharuokien mausteeksi sopivat pippurit, paprika, chili, curry, inkivääri, valkosipuli, soijakastike ja sinappi. Myös yrtit, kuten oregano, salvia, timjami, rakuuna ja basilika sopivat sianlihan seuraan.
Luonnonvaraisia villisikoja esiintyy lähinnä Etelä- ja Kaakkois-Suomessa. Villisian tarhaus aloitettiin Suomessa 1990-luvun alussa ja lihaa on nykyisin saatavilla ympäri vuoden.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti