02 heinäkuuta, 2021

Xi Jinping : Kiinaa ei nöyryytetä enää ikinä !

Xi Jinping oli sonnustautunut torstaina puhetta pitäessään perinteiseen ”Mao-pukuun”













Sata vuotta täyttävän kommunistisen puolueen juhlallisuuksissa Taivaallisen rauhan aukiolla puhunut Xi ylisti puoluetta siitä, että se on nostanut maan köyhyydestä ja nöyryytyksen tilasta. Hän vakuutti, että Kiina kasvattaa vaikutusvaltaansa ja sotilasmahtiaan.

– Se aika, kun Kiinaa tuupittiin ympäriinsä, on mennyt ikuisesti !

Tasan sata vuotta sitten 1. heinäkuuta Mao Zedong ja tusinan verran hänen tovereitaan oli kerääntynyt salaiseen kokoukseen pieneen tiilitaloon Shanghaissa. He päättivät perustaa Kiinan kommunistisen puolueen. Nyt sata vuotta myöhemmin puolueeseen kuuluu 95 miljoonaa jäsentä, noin seitsemän prosenttia kiinalaisista.

Nykyinen johtaja Xi Jinping on kiristänyt puolueen otetta vallasta entisestään ja pienimmätkin yritykset vapaasta kansalaistoiminnasta murskataan määrätietoisesti.

Xi on myös kasvattanut kansallista uhoa, elokuvateattereissa näytetään elokuvia, joissa kiinalaiset ovat sankareita, kouluissa kerrotaan maan ylväästä historiasta.

Viesti näyttää uponneen, koska talous on ainakin tähän saakka vetänyt ja rivikansalaiset ovat vaurastuneet. Se on pitänyt ihmiset tyytyväisinä.

– Vain sosialismi voi pelastaa Kiinan ja vain omalla versiollamme sosialismista voimme kehittää maata, sanoi Xi hurraavalle väkijoukolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti