30 metriä halkaisijaltaan olevan kuilun virallinen nimi on Barhoutin kaivo, mutta paremmin se tunnetaan nimellä ”Kuilu Helvettiin” tai ”Helvetin suuaukko”.

Kukaan ei tiedä, miten reikä on syntynyt, eikä edes sitä, kuinka alas se ulottuu. Sen arvellaan olevan ehkä 250 metriä syvä. Onkalon syvyys ei ole tiedossa, koska kukaan ei ole onnistunut laskeutumaan sinne.

– Se on hyvin syvä. Emme ole päässeet pohjalle asti, koska siellä ei ole happea. Kävimme 50–60 metrin syvyydessä. Huomasimme siellä outoja asioita. Siellä myös haisi oudolta, kertoo alueen geologisen tutkimuslaitoksen johtaja Salah Babhair. Hänen mukaansa muodostelma, tai mikä se sitten onkin, on miljoonia vuosia vanha.

Paikalliset ovat kertoneet jo vuosisatojen ajan taruja Helvetin suuaukosta. Siellä asustelee pahantahtoisia henkiolentoja. Alueen asukkaat välttelevät paikkaa, eivätkä mielellään edes puhu siitä, koska ”henget” eivät pitäisi siitä. Auringonvalo ei ulotu kovin syvälle aukkoon, mutta linnut lentelevät aukosta sisään ja ulos.

Mystinen kuoppa sijaitsee autiomaassa Al-Mahran maakunnassa.Mystinen kuoppa sijaitsee autiomaassa Al-Mahran maakunnassa.
Mystinen kuoppa sijaitsee autiomaassa Al-Mahran maakunnassa.