Google Kuvat ei tarjoa enää rajatonta tallennustilaa.Google Kuvat ei tarjoa enää rajatonta tallennustilaa.
Google Kuvat ei tarjoa enää rajatonta tallennustilaa. 

1. kesäkuuta alkaen Google ei enää tarjoa rajattomasti ilmaista tallennustilaa Google Kuvat -palvelussaan.

Uusi raja on 15 gigatavua, ja jos kuvien yhteiskoko ylittää yhdessä muiden dokumenttien kanssa (kuten Gmail- sekä Drive-tiedostot) tämän rajan, joutuu käyttäjä tilaamaan maksullista Google One -tallennustilaa. Halvimmillaan lisätilaa saa 100 gigatavua 1,99 eurolla kuukaudessa tai vuositilauksen 19,99 euron kertaostolla.

Aiemmin tallennettuja kuvia ei oteta huomioon

Ennen 1. kesäkuuta tallennettuja kuvia ei lasketa kyseiseen 15 gigatavun rajaan mukaan, mutta tämän jälkeen tallennetut kuvat alkavat täyttää rajallista tallennustilaa.

Google One tarjoaa tietoa tallennustilasta selkeästi.Google One tarjoaa tietoa tallennustilasta selkeästi.
Google One tarjoaa tietoa tallennustilasta selkeästi. KUVAKAAPPAUS

Uuden rajan kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä laitevalmistajat, kuten Sony käyttävät oletuksellisesti Google Kuvia kuvien tallentamiseen. Jos käytössä on pilvitallentaminen, siirtyvät kuvat automaattisesti Googlen palveluun.

Google on arvioinut, että 15 gigatavua riittää hyvin kuvien tallentamiseen kolmen vuoden ajalta, mutta tämä on tietysti käyttäjästä kiinni sekä tämän laitteesta.

Helpoin tapa seurata oman Google-tallennustilan tilannetta, on suunnata Google One -tallennustilan ylläpitotyökaluun, josta saa myös vinkkejä tallennustilan vapauttamiseen.

Siirry Googlen tallennustilan ylläpitotyökaluun täältä.

Seuraa Googlen ilmoituksia

Google kertoo tukisivuillaan, että yllättäen kiintiötä ylittäviä kuvia ei poisteta, vaan käyttäjälle ilmoitetaan ylityksestä useaan otteeseen.

– Jos et ole ollut aktiivinen tai jos ylität tallennusrajasi, lähetämme sinulle 1.6.2021 jälkeen sähköpostimuistutuksia ja ilmoituksia ennen mahdollista sisällön poistamista, Google kertoo.

Viesteihin kannattaa kuitenkin reagoida, sillä lopulta sisältö poistetaan.

– Kiintiön ylittäminen tarkoittaa, että käytät enemmän tallennustilaa kuin mitä sinulla on käytettävissä. Jos olet ylittänyt kiintiön kahden vuoden ajan tai kauemmin etkä ole korjannut asiaa vapauttamalla tilaa tai ostamalla lisää tallennustilaa, kaikki sisältösi saattaa poistua Gmailista, Drivesta ja Kuvista.

Paljon hyödyllistä lisätietoa aiheesta löytyy Googlen ohjesivustolta, jonne on kerätty kaikki tallennustilaan liittyvä. Ohjeisiin voit tutustua täältä.