Lentokone on muotoilultaan siro ja sulava ja muistuttaa aiempaa yliäänikonetta, Concordea.Lentokone on muotoilultaan siro ja sulava ja muistuttaa aiempaa yliäänikonetta, Concordea.
Lentokone on muotoilultaan siro ja sulava ja muistuttaa aiempaa yliäänikonetta, Concordea. 

Lentomatkailubisnes on myöskin kuhissut korona-aikana, kun yhdysvaltalainen startup-yritys Boom Supersonic on julkistanut tietoa täysin uudenlaisesta lentokoneprojektistaan. Yrityksen tarkoitus on tuoda markkinoille yliäänikone, joka kulkisi kolme kertaa tavallista matkustajalentokonetta nopeammin. Yritys pyrkii saamaan lentokoneen yläilmoihin vuoteen 2026 mennessä.

CNN:n artikkelin mukaan tällä lentokoneella matka New Yorkista Lontooseen kestäisi vain kolme tuntia ja 15 minuuttia.

Boom Supersonicin pitkän tähtäimen tavoite on tehdä lentomatkailusta kaikille saavutettavaa, ympäristöystävällistä ja nopeaa: heidän tavoitteensa tulevaisuudessa olisi kyetä lentämään neljässä tunnissa sadan dollarin budjetilla mihin tahansa maailmassa. Suunnitelmissa yrityksellä on myös lentomukavuuden kehittäminen, kuten mukavampiin penkkeihin ja väljempään matkustustilaan panostaminen.

Yrityksen vaatimaton suunnitelma on kehittää uusi, sataprosenttisesti hiilineutraali lentokone. Boom Supersonicin toimitusjohtajan Blake Schollin mukaan lentokoneteknologia on kehittynyt viimeisten vuosikymmenten aikana hurjasti, ja siksi tällä hetkellä on mahdollista rakentaa sekä hiljaisia että polttoainetta säästäviä koneita.

– Suunnitelmissamme lentokone imee hiiltä ilmakehästä ja nesteyttää sen lentopetroliksi, joka menee taas lentokoneeseen. Näin ollen se, mikä tulee ulos lentokoneesta, on vain hiiltä, joka kiertää ympyrää, Scholl kertoo teknologiasta.

Haaste yrityksen tavoitteessa piilee siinä, että niin suurten nopeuksien saavuttaminen, mitä yritys on koneilleen suunnitellut, synnyttää samanaikaisesti valtavia määriä lämpöä. Tällaiset määrät lämpöä voi pahimmillaan saada lentokoneen moottorin sulamaan.