Yhdysvaltojen puolustusministeriö on vahvistanut, että julkisuuteen vuodetut videot pyramidin muotoisista tunnistamattomista esineistä ovat aitoja. Ne kuvattiin laivaston hävittäjän USS Russellin kannelta yönäkölaitteella kesäkuussa 2019 Kalifornian rannikon edustalla. Videoissa näkyy ainakin kolme sykkivää kohdetta.

Kolmion muotoiset esineet liikkuvat nopeasti, lentäen aika ajoin muodostelmassa. 18 sekuntia kestävässä videossa näkyy, että ”pyramidit” menevät välillä pilvien sisään ja tulevat taas esiin.

Pentagon vahvistaa

Videot ovat osa salaista Yhdysvaltain kongressille koottua raporttia, jonka on tehnyt tunnistamattomia lentäviä esineitä tutkiva puolustusministeriön yksikkö Unidentified Aerial Phenomenon Task Force (UAPTF).



Raportti on tarkoitus toimittaa senaatille kesäkuussa, mutta osia siitä on vuodettu jo nyt julkisuuteen. Raportissa on myös kuvia pallomaisesta, veteen laskeutuvasta kohteesta, joka havaittiin USS Omahalta. Myös nämä kuvat ovat päätyneet julkisuuteen.

– Voin vahvistaa, että kyseiset kuvat ja videot ovat ottaneet laivaston henkilökuntaan kuuluvat henkilöt, kertoo Pentagonin virkailija The Telegaphille.

Videot sai haltuunsa dokumentintekijä Jeremy Corbell, joka julkaisi ne netissä.Videot sai haltuunsa dokumentintekijä Jeremy Corbell, joka julkaisi ne netissä.
Videot sai haltuunsa dokumentintekijä Jeremy Corbell, joka julkaisi ne netissä. 

Virkailija ei suostunut kertomaan enempää yksityiskohtia.

– Emme halua paljastaa tietoa, josta voisi olla hyötyä mahdollisille vihollisillemme.

Viime kuussa presidentti Donald Trumpin hallinnossa palvellut kansallisen turvallisuuden johtaja John Ratcliffe kertoi, että ”UFO-havaintoja on paljon enemmän, kuin olemme julkisesti myöntäneet”.