Eivätkö tomaatit maistu hyviltä? Olivatpa tomaattisi sitten mauttomia ja raakoja tai ylikypsiä ja nahistuneita, on kumpaankin ”ongelmaan” vastauksena uuni. Paahtaminen tekee tomaatista superherkullisen. Paahtaminen nostaa tomaatin makeuden esiin ja tuo niiden makuun herkullista syvyyttä.

Näin se onnistuu: Halkaise tomaatit, ripauta niiden päälle suolaa, hieman oliiviöljyä ja laita uuniin. Jos haluat, saat lisämakua valkosipulista ja tuoreyrteistä.

Paahdetut tomaatit ovat monikäyttöisiä. Ne sopivat salaatteihin, pastaan tai niistä voi tehdä sosekeiton.

Paahtaa voi kaikenkokoisia tomaatteja. Pienet kirsikkatomaatit kypsyvät jo 15–20 minuutissa, isommat tomaatit vaativat hieman kauemmin aikaa.

Paahdetuista tomaateista syntyy esimerkiksi herkullinen pasta.