keskiviikko 23. elokuuta 2017

OHO - teinit hylkäävät Facebookin

Facebook ei kiinnosta enää kaikkia nuoria.
Facebookin suosion romahtamista teinien keskuudessa on ennustettu jo monta vuotta, mutta nyt se näyttää olevan totta, paljastuu eMarketerin tutkimuksesta. Siitä selviää, että Facebookin kuukausittainen käyttö teini-ikäisten keskuudessa Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa vähenee tänä vuonna nopeammin kuin viime vuonna.
Tilalle tulevat Instagram ja Snapchat.
Facebookin kuukausittaisten, 12–17-vuotiaiden käyttäjien määrän ennustetaan laskevan Yhdysvalloissa tänä vuonna 3,4 prosenttia 14,5 miljoonaan nuoreen. Tämä merkitsee sitä, että lasku kiihtyy viime vuodesta.
Tutkimuslaitoksen mukaan kyseessä on toinen perättäinen laskuvuosi teinien keskuudessa.
Kehitys on samanlainen myös Britanniassa. Siellä Facebook menettää suosiotaan myös 18–24-vuotiaiden keskuudessa.

Vaikka nuoriso pakenisikin Facebookista, tilanne ei ole yhtiölle niin paha kuin voisi olettaa. Facebook nimittäin omistaa suosiotaan kasvattavan Instagramin.
Silti eMarketer ennustaa, että kisan varsinainen voittaja on Snapchat, josta tulisi teinien ykkössuosikki jo tämän vuoden lopussa.

EMarketerin analyytikon Oscar Orozcon mukaan Snapchatin ja Instagramin suosio perustuu siihen, millä tavalla teinit ovat tottuneet kommunikoimaan. Siinä kuva on ykkönen.
Facebookin kannalta ikävää on se, että ne teinit, jotka jäävät palveluun, käyttävät sitä entistä vähemmän. He kirjautuvat sinne harvemmin ja viettävät vähemmän aikaa alustalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti