17 helmikuuta, 2017

Älä uskalla ladata puhelintasi outoon usb:iin

Tähän moni ammattilainenkin lankeaa



Kuvahaun tulos haulle puhelin laturi
Olet lentokentällä, puhelimesta on virta lopussa ja oma laturi jäi matkalaukkuun?
 Näet odotusaulan seinässä hylätyn usb-liitäntäisen laturin - uskaltaisitko käyttää?

Eipä kannattaisi, varoittaa Authentic8-firman tietoturvatutkija Drew Paik CNN Moneylle. Hakkeroitu laturi voi varastaa dataa, kuten luottokorttisi tiedot.
"Kun liität puhelimesi hakkeroituun laturiin tai virtalähteeseen, laitteesi saa tartunnan ja se vaarantaa kaiken datasi", Paik toteaa.
Yleisiä latauspisteitä voi löytää lentokenttien lisäksi vaikkapa lentokoneista, kokoustiloista ja puistoista. Niiden tarkoitus on hyvä - virran tarjoaminen käyttäjille - mutta tuntemattomaan lähteeseen turvautumisella on riskinsä.

Kuvahaun tulos haulle warning
Hakkerointi toimii samalla tavalla kuin jos liittäisit
puhelimesi tietokoneeseesi: se kysyisi todennäköisesti, haluatko siirtää laitteelta koneelle esimerkiksi kuvia. Ammattihakkeri osaisi tehdä tempun salakavalammin ja olisi kiinnostunut paljon muustakin kuin kuvista.
Huono juttu on, että ihmiset ovat asian suhteen todella varomattomia.

Authentic8 kokeili temppua tällä viikolla tietoturvakonferenssi RSA:n yhteydessä omien latauspisteidensä avulla. Ammattilaistapahtumassakin jopa 80 prosenttia ihmisistä oli valmis kytkemään laitteensa ilman tietoa turvallisuudesta.
Paras tapa ladata puhelin on käyttää laitteen omaa laturia tai kannettavaa usb-varavirtalähdettä. Todennäköisesti turvattomien usb-latauspisteiden yleisyys tuottaa lähitulevaisuudessa markkinoille myös lisää turvalaitteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti