torstai 15. joulukuuta 2016

Saksalaisyhtiön palvelinkeskus Tuusulaan

Saksalaisyhtiön palvelinkeskus nousee Tuusulaan - "Todella suuria ongelmia houkutella osaajia"
            Tuusulaan alkaa nousta saksalaisen Hetzner Onlinen uusi palvelinkeskus.

Maanrakennustyöt on Tuusulassa jo aloitettu ja rakentaminen alkaa hieman ennen joulua.
Noin 4000 neliömetrin kokoisen palvelinkeskuksen on määrä aloittaa toimintansa.
Suurin syy palvelinkeskuksen rakentamiselle Suomeen oli edullinen sähkö, kertoo Hetzner Onlinen liiketoiminnan kehittämispäällikkö Daniel Biller.
Halvan sähkön lisäksi Suomessa on tarjolla paljon kylmää ilmaa, joilla palvelimia voidaan jäähdyttää, ja datayhteydet maailmalle ovat huippuluokkaa.
Kehityspäällikkö Billerin mukaan suuri osa Hetznerin asiakkaista tulee Keski-Euroopan alueelta, joten uusi Saksaan kulkeva datakaapeli tarjoaa huippunopeat yhteydet tärkeimmille alueille.  Hetzner Online on myös sijoittanut kaapelin rakentamiseen.
Vaikka Biller kuvailee kaapelia täydelliseksi juuri Hetznerin liiketoiminnan tarpeisiin, päätös Tuusulan palvelinsalin rakentamisesta tehtiin jo ennen paljon rummutettua kaapeliprojektia. Kaapelin rakentamista on usein perusteltu juuri datakeskusten tarpeilla.

Ennen Suomeen päätymistä Hetzner harkitsi myös Islantia ja Ruotsia. Islannin sää olisi Billerin mukaan ollut juuri sopiva, mutta tietoliikennekapasiteettia ei katsottu riittäväksi. Ruotsi taas hävisi Suomelle sähkön hinnassa. Samalla palvelimet ovat lähempänä mahdollisia venäläisasiakkaita.
Idän yhteyksistä voisi koitua Suomelle enemmänkin hyötyä. Biller näkee suunnitellun Koillisväylän kaapelin Suomen kannalta hyväksi hankkeeksi.
”Suomi tarvitsee yhteyksiä, jos se haluaa Euroopan it-hubiksi. Vaikka kaapeli maksaakin paljon, yhteydet ympäri maailman olisivat täydellinen lisä.”

Palvelinkeskus tarvitsee osaajia

Suomessa sopivaa sijaintipaikkaa haettiin muualtakin kuin Tuusulasta. Billerin mukaan mielenkiintoisi paikkoja löytyi esimerkiksi Keski-Suomesta sekä Pohjois-Suomesta. Valinnan kuitenkin ratkaisi Helsingin sekä lentokentän läheisyys.
Pääkaupungin läheisyydellä on merkitystä siksi, että osaavaa työvoimaa on hankala houkutella syrjäseudulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti