03 elokuuta, 2016

Kaikilla on haave päästä jonnekin...

Ruotsalaismies loikkasi Suomesta Venäjälle repussaan puukko, kompassi ja sanakirja 


Kuvahaun tulos haulle ruotsi - venäjä




Venäjän viranomaisten mukaan Suomen rajan yli luvattomasti pyöräillyt mies on paljastunut 27-vuotiaaksi työttömäksi ruotsalaismieheksi., joka oli pyöräillyt luvattomasti Suomen puolelta Karjalaan.
Venäjän rajavartiolaitos sai miehen kiinni jo samana päivänä, mutta nyt Venäjän media on kertonut tarkemmin miehen seikkailusta.

Kuvahaun tulos haulle welcome to russia
Venäjän viranomaisten mukaan mies on vuonna 1989 syntynyt Ruotsin kansalainen, ja hän on tällä hetkellä kotimaassaan työtön. Aiemmin hänet on tuomittu rikoksista. Venäjän viranomaisten mukaan hän saattoi suunnitella rajan ylitystä etukäteen mutta teon tarkempaa motiivia ei kerrota.
Ruotsalaisella ei ollut mukanaan henkilöpapereita, joten Venäjän viranomaiset joutuivat selvittämään hänen henkilöllisyytensä. Sen sijaan miehen repusta löytyi muun muassa kartta, kompassi, englanti-venäjä-sanakirja sekä puukko.

Maastopyörällä liikkunut ruotsalaismies oli aloittanut matkansa Ruotsista Suomeen 25. heinäkuuta. Vietettyään yön suomalaismetsässä matkailija oli ylittänyt Venäjän rajan laittomasti lähellä Kostamuksen kaupunkia Karjalan tasavallassa, jossa venäläiset rajavartijat pidättivät hänet.

Respublika Karelia -uutistoimiston mukaan miestä voi uhata pisimmillään kahden vuoden vankeusrangaistus, jos hänet asetetaan syytteeseen Venäjällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti