16 helmikuuta, 2016

Suomeen tulevat F-15-hävittäjät ovat viesti Moskovalle

 
Kuvahaun tulos haulle f 15c               
 
 
Advertisement
Yhdysvaltalaishävittäjien tämän kevään harjoitus Suomessa on noteerattu näyttävästi myös
Pohjois-Amerikassa.
Venäjä-asiantuntija Stephen Sestanovich sanoo CNN:n mukaan, että Venäjän lisääntyneen aggressiivisuuden myötä useat Euroopan maat arvioivat uudestaan puolustuskapasiteettiaan ja pohtivat yhteistyötä samassa tilanteessa olevien maiden kanssa.

– Tämä on vahva trendi etenkin Skandinaviassa, jossa Natossa vuosikymmeniä olleet Norjan ja Tanskan kaltaiset maat sekä Ruotsin ja Suomen kaltaiset – perinteisesti puolueettomat – maat
kysyvät itseltään: Kuinka voimme tehdä töitä yhdessä, jos joudumme Venäjän paineen alle?
Ja he kysyvät Yhdysvalloilta: Autatteko meitä lähettämään viestin Moskovaan?

Venäjän toimet Krimin niemimaalla ja maan separatisteille osoittama tuki muualla Itä-Ukrainassa on lisännyt viime aikoina jännitteitä lännen ja Venäjän välillä – ainakin lännen mielestä.

Toukokuussa F-15-koneet osallistuvat kahdenväliseen harjoitustoimintaan Suomen ilmavoimien Hornet-kaluston kanssa sekä mahdollisesti Ruotsin ja Norjan ilmavoimien kanssa tapahtuvaan harjoitustoimintaan.

Sestanovichin mukaan Yhdysvaltojen ja useiden Euroopan maiden välinen sotilasyhteistyö on suoraa seurausta myös Venäjän muusta sotilastoiminnasta, kuten toimista Syyriassa ja sukellusveneiden liikkumisesta Skandinavian alueella.

– Euroopan maiden hallitukset eivät pidä näkemästään ja yrittävät kehottaa venäläisiä rauhoittumaan.

Yhdysvaltalaisten vierailu tuo Karjalan lennoston Rissalan tukikohtaan kuudesta kahdeksaan konetta sisältävän F-15C -ilmaherruushävittäjän lento-osaston sekä 70–100 henkilöä. Vierailu on osa ilmavoimien vuodelle 2016 suunniteltua harjoitustoimintaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti