12 maaliskuuta, 2024

Simpansseille 17 miljoonan kruunun lahjoitus

 

Tuntematon henkilö lahjoitti Kööpen­haminan eläin­tarhan simpansseille 17 miljoonaa kruunua. Niillä rakennetaan yhdeksälle simpanssille uusi ulkoilutarha.

17 miljoonan kruunun (noin 2,3 miljoonan euron) lahjoitus on määrä käyttää uuden ulkoilutarhan rakentamiseen eläintarhan yhdeksälle simpanssille.

Eläintarhan johtaja Mads Frost Bertelsen kertoo, että eläintarha on monien vuosien ajan toivonut voivansa rakentaa apinoilleen tilan, jossa ne pääsevät ulkoilemaan vapaasti.

”Odotan ilolla päivää, jolloin simpanssit pääsevät tonkimaan kuivia lehtiä, paistattelemaan auringossa ja polskimaan sateessa aina, kun ne haluavat”.


BERTELSENIN mukaan uuden tarhan rakentaminen on edellytys sille, että eläintarha voi jatkossa pitää simpanssinsa. Simpanssien nykyiset tilat on rakennettu vuonna 1983. Rakennustöiden on määrä alkaa piakkoin, ja tarhan on määrä olla valmis syksyllä.

Kööpenhaminan eläintarhan yhdeksän simpanssin laumassa on pari naarasta, yksi poikanen, yksi alfauros, yksi beetauros ja joukko nuoria uroksia. Eläintarhan mukaan laumassa on nyt enemmän nuoria uroksia kuin luonnossa elävässä laumassa olisi ja lauman koostumusta saatetaan jatkossa muuttaa.

Simpanssi on ihmisapinalajeista lähintä sukua ihmisille. Simpanssit voivat elää yli 40-vuotiaiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti