17 kesäkuuta, 2021

Kim Jong-un laihtuu - maailma huolestuu

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un esiintyy aiempaa hoikempana Pohjois-Korean työväenpuolueen keskuskomitean kokouksessa 15. kesäkuuta. 











Huoli Kimin terveydestä heräsi jo aiemmin tässä kuussa, kun hän esiintyi tuolloin julkaistuissa kuvissa aiempaa hoikempana.

Diktaattori oli fyysiseltä olemukseltaan selvästi aiempaa laihempi.

Uutistoimisto AP:n mukaan arvioidaan, että 37-vuotiaan Kimin painosta on lyhyen ajan sisään tippunut jopa 20 kiloa pois. Noin 170-senttiseksi arvioidun Kimin painon arvellaan ylimmillään olleen 140 kilossa.

Etelä-Koreassa pohjoisen naapurin johtajan tilaa seurataan tiiviisti. Etelä-Korean hallituksen analyytikko Hong Min pitää todennäköisenä vaihtoehtona sitä, että Kim yrittää kohentaa kuntoaan.


JOS HÄNELLÄ OLISI TERVEYSHUOLIA, HÄN EI TULISI JULKISUUTEEN EIKÄ KUTSUISI KOOLLE TYÖVÄENPUOLUEEN KESKUSKOMITEAN TÄYSISTUNTOA, HONG SANOO AP:LLE.
EPÄTERVEELLISISTÄ ELÄMÄNTAVOISTAAN, ALKOHOLINKÄYTÖSTÄÄN JA TUPAKOINNISTAAN TUNNETUN KIMIN SUVUSSA ON ESIINTYNYT SYDÄNSAIRAUKSIA. NIIN HÄNEN ISOISÄNSÄ KUIN ISÄNSÄ MENEHTYIVÄT SYDÄNVAIVOIHIN.

Etelä-Korean hallinto ilmoittaa, että sillä ei ole tietoa Kimin terveydentilasta. Maan mediat ovat vertailleet Kimin aiempia ja tuoreimpia kuvia ahkerasti.

Pohjois-Korean valtaa pitävä työväenpuolue loi hiljattain uuden viran, ensimmäisen pääsihteerin, joka on hierarkiassa suoraan Kimistä seuraava.

Osa maan toimia seuraavista asiantuntijoista pitää tätä merkkinä Kimin terveydentilan mahdollisesta heikkenemisestä.

Ensimmäinen pääsihteeri tuuraa Kimiä kokouksissa, joihin Kim on itse estynyt osallistumaan. Kim ei ole vielä nimennyt ketään virkaan, minkä arvellaan viittaavan tämän haluttomuuteen jakaa valtaansa.

– Jos Kimillä on todellisia terveysongelmia ja hän päätyisi sellaiseen kuntoon, ettei kykenisi ilmaisemaan mielipidettään, kuka tällöin tekee päätöksen ensimmäisen pääsihteerin nimeämisestä? eteläkorealainen Seo Yu-Seok pohtii.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti