1. Nostaa kipukynnystä
Tietokirjailija Emma Byrne esittää, että kiroilulla on monia mielenterveyttä edistäviä vaikutuksia. Eräässä tutkimuksessa osallistujien tuli työntää kätensä jääveteen. Ensimmäisellä kerralla he hokivat kirosanaa, toisella kerralla taas neutraalia arkikielen sanaa.
Koe osoitti, että kirosanaa hokiessaan henkilöt pystyivät pitämään kättään jäävedessä kauemman aikaa ja tunsivat vähemmän kipua.
Yhden teorian mukaan kiroilu auttaa laukaisemaan elimistön "taistele tai pakene"-reaktion, joka saa sydämen pumppaustehon lisääntymään ja adrenaliinin virtaamaan. Samalla kivun tunne häviää

2. Helpottaa stressiä                                                             
Hyvin ajoitettu kirosanojen päästeleminen helpottaa stressiä.
Kuvahaun tulos haulle kiroiluaTutkimusten mukaan osallistujat, joita kiellettiin kiroilemasta stressaavassa tilanteessa, tekivät huonomman suorituksen ja kokivat suurempaa stressiä kuin ne, joita ei kielletty.
Lentäjiä ja kirurgeja koskevissa tutkimuksissa huomattiin, että ne osallistujat, jotka saivat kiroilla työssään, selvisivät paremmin paineensietokykyä vaativissa tilanteissa.
3. Auttaa terveysongelmissa
Kiroilu voi auttaa selviytymään vakavissa sairauksissa. Eräässä tutkimuksessa tarkkailtiin syöpäsairaita miehiä. Heillä kiroilu näytti olevan tapa käsitellä stressiä ja surua "miehisellä" tavalla. Emma Byrnen mukaan tämä kylläkin tarkoitti usein sitä, että he kiroilivat, koska eivät halunneet näyttää pelkoa tai kyyneleitä.
4. Vahvistaa fyysisesti
Kiroilu voi auttaa treenaamaan kovemmalla voimalla ja kauemmin. Tutkimusten mukaan se lisää väliaikaisesti sitkeyttä ja voimaa ja saa yrittämään kovemmin.
5. Kertoo kielellisestä lahjakkuudesta
Toissavuonna eräs tutkimus osoitti, että kiroilevat henkilöt saattavat olla muita älykkäämpiä. Toisen tutkimuksen mukaan kiroileminen voi kertoa kielellisestä lahjakkuudesta. Sen mukaan usein kiroilevilla saattaa olla laajempi sanavarasto kuin muilla.
Lähde: Health.com