Ulkonäön sijasta on tärkeämpää, että mies tuntee olonsa hyväksi - ja toisaalta voidaan tietysti ajatella, että hyvän olon olennainen tekijä on, että on sinut oman peilikuvansa kanssa.
Useimmat naiset tuntevat vetovoimaa positiivisia, sosiaalisia ja aktiivisia miehiä kohtaan - joilla on lisäksi hymy herkässä!
Kaikkein puoleensavetävimpiä ovat kuitenkin itsevarmat, omaan itseensä luottavat miehet, jotka eivät kuitenkaan ole ylimielisiä.
Nämä ominaisuudet eivät vetoa vain vastakkaiseen sukupuoleen vaan ne helpottavat myös hyvien suhteiden luomista yksityis- ja työelämässä yleensäkin.
Itsetunto voi olla riippuvainen testosteronitasosta
Miesten ikääntyessä heidän testosteronitasonsa laskee. Tällä voi usein olla negatiivisia vaikutuksia sekä psyykkisesti että fyysisesti. Testosteroin määrän lasku elimistössä muuttaa usein dramaattisesti miehen yleistä hyvinvointia. Testosteronin määrällä on lisäksi merkittävä vaikutus esimerkiksi lihasmassaan, yleiseen jaksamiseen ja seksihaluihin. On siis aivan ymmärrettävää, että tällaisista oireista kärsivien miesten ei todellakaan ole aina helppo esiintyä julkisuudessa itsevarmoina ja itseensä luottavina.
Pitääkö tähän ikääntymisen aiheuttamaan rapistumiseen sitten vain alistua? Ei välttämättä. Miesten vaihdevuosista on alettu puhua julkisuudessa aiempaa enemmän ja nykyään tutkitaan aktiivisesti, miten vaihdevuosien negatiivisia vaikutuksia voitaisiin minimoida. Tutkimuksissa on esimerkiksi selvinnyt, että elimistössä on runsaasti vapaata testosteronia, jota elimistö ei kykene täysin hyödyntämään. Tämä pätee myös testosteronin vähyydestä kärsiviin miehiin. Tällaisen vapaan testosteronin aktivointi voi auttaa miestä tuntemaan itsensä jälleen yhtä miehekkääksi ja energiseksi kuin aikoinaan nuoruudessaan.