Suuren kansainvälisen huomion saanut ja Kiinan maaseudun köyhyyden symboliksi noussut Wang-poika 8 v. on lähettänyt videoterveisen kaukana asuvalle äidilleen. 
- Rakas äiti, emme ole nähneet pitkään aikaan. Missä olet? Miten voit siellä jossain kaukana? Ikävöitkö meitä? Wang kyselee viestissä.
Hän sanoo muistavansa, että äiti teki aikoinaan paljon töitä perheen hyväksi, mutta ihmettelee, miksi äiti lopulta jätti perheen.
- Saimmeko sinut tuntemaan, että emme arvostaneet sinua? hän kysyy.
Poika toivoo äitinsä palaavan takaisin kotiin.
- Toivoisin sinun olevan kuten muut äidit, sellainen, joka läimii ja nuhtelee. Sillä tavoin olisit ainakin lähellä minua. Voitko tulla takaisin kotiin? Wang pyytää.
Vanhemmat eronneet
Wangin äiti jätti perheen muutama vuosi sitten, mutta kävi perheen luona maaseudulla viime kesänä. Vierailun tarkoitus oli saada sovittua avioero lasten isän kanssa.
Vierailun jälkeen perheen yhteys äitiin on kadonnut.
- En ole saanut häneen yhteyttä, sillä hänen puhelinnumeronsa on vaihtunut. Tiedän, että hän inhosi köyhää elämäämme ja sitä, etten tuonut rahaa pöytään. Riitelimme asiasta useita kertoja, ja lopulta hän jätti minut, Wangin isä kertoo.
Hän työskentelee siirtotyöläisenä toisessa kaupungissa, jotta saa perheen velat maksettua. Pian hän pääsee uuteen työhön ja voi asua lastensa kanssa samassa talossa.
Isäkin toivoo lasten äidin palaavan kotiin - lasten vuoksi.
Pääsi Pekingiin
Ludianin provinssissa asuvan Wangin kohtalo nousi julkisuuteen tämän vuoden alussa, kun sosiaaliseen mediaan levisi kuva Wangista, jonka tukka oli jäätynyt pitkän koulumatkan aikana. Lapsen kädetkin olivat turvonneet kylmän sää takia.
Surullista kuvaa jaettiin kymmeniä tuhansia kertoja.
Wang sai lahjoituksina 60 000 euroa, mutta sai niistä vain 1000 euroa.
Loput rahat annettiin muille köyhille kiinalaislapsille.
Yksi Wangin haaveista toteutui hiljattain, kun hän pääsi vierailemaan Pekingissä ensimmäistä kertaa elämässään. Kiinan pääkaupungissa hän näki, miten paikalliset lapset opiskelevat. Vaatimattomasta taustastaan huolimatta Wang on etevä koulussa ja haaveilee isona tulevansa poliisiksi.
Lähteet: South China Morning Post, Shangaiist