tiistai 16. tammikuuta 2018

Afrikasta löytyi jättitimantti

Afrikasta löytyi yksi kaikkien aikojen suurimmista timanteista ja sen laatu on "poikkeuksellinen"

Afrikasta löytyi yksi kaikkien aikojen suurimmista timanteista Yksi maailman kaikkien aikojen suurimmista timanteista on kaivettu esiin Afrikan Lesothossa Letsengin Gem Diamondsin kaivoksessa. 910 karaatin timantti on noin kahden golfpallon kokoinen ja yltää timanttitilastossa sijalle viisi.

Kivi on väritön eikä sisällä juuri lainkaan vetyatomeita.
Laadultaan se on yhtä maailman arvokkaimmista timanttilajeista ja on laadultaan poikkeuksellinen.
Letsengin kaivos on tunnettu laadukkaista timanteistaan. Kaivoksen timanteilla on maailman korkein keskimääräinen myyntihinta. Gem löysi viime vuoden aikana ainakin seitsemän yli 100 karaatin timanttia. Vuonna 2015 Gem Diamonds myi 357 karaatin timantin 19,3 miljoonalla dollarilla. Toistaiseksi ei ole tiedossa, miten ja millä hinnalla yhtiö aikoo myydä löytämänsä jalokiven.
Koko ei yksin ratkaise timantin hintaa. Timanttikauppias Lucara myi viime vuonna 1 109 karaatin timantin 53 miljoonalla dollarilla, mutta sai 63 miljoonan dollarin ennätyshinnan vuonna 2015 myymästään 813 karaatin kivestä.
Hinnan määrittää koon lisäksi timantin laatu ja muoto. Paljon riippuu siitä, kuinka moneen ja minkä laatuisiin kiillotettuihin osiin raakatimantti voidaan leikata. Liberum Capital Marketsin analyytikko Ben Davis arvioi uutistoimisto Bloombergille, että löydetyn timantin arvo nousee ainakin 40 miljoonaan dollariin.
Gem Diamondsin osake kohosi uutisen jälkeen 18 prosenttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti