09 joulukuuta, 2017

Idän pikajunan arvoitus - escape room -peli

13-tuntinen peli käydään liikkuvassa junassa matkalla Helsingistä Rovaniemelle.

           13-tuntinen peli käydään liikkuvassa junassa matkalla Helsingistä Rovaniemelle

        VR:n pakohuonejunaan haki yli 3000 kilpailijaa.

Ainutlaatuinen pakohuonepeli: kestoa 13 tuntia, paikkana liikkuva juna ja toteuttajana VR.
Peli innostui hakeutumaan valtava vyöry kiinnostuneita. Hakemuksia Escape Trainiin saapui yli 3000, joten tuomaristolla oli kova työ niiden seulonnassa. Haastavan valintaprosessin päätteeksi kahdeksan kilpailijaa on valittu kisaamaan ennätykselliseen peliin.
- Lopulliset kilpailijat ovat todella monipuolinen joukko, jotka kaikki tuovat peliin mukaan jotain mielenkiintoista persoonansa, pelikokemuksensa tai taustansa kautta. Meillä on hyvin kokeneita escape room -pelaajia ja toisaalta myös aivan ensikertalaisia, joten pelistä tulee varmasti jännittävä, sanoo Outi Lahtinen VR:n matkustajaliikenteen markkinoinnista.

Monipuolisesta kilpailijoukosta löytyy kaikenlaista osaamista, jossa voi olla kisan aikana hyötyä. Mukana on muiden muassa Jääkarusellin keksijä ja entinen NASA-insinööri Janne Käpylehto. Käpylehto ei ole kokeillut escape room -pelejä ennen, mutta hänen kekseliäisyytensä voi hyvin korvata kokemuksen puutteen tiukan paikan tullen.
Mukana on myös escape room -konkareita, kuten Tampereen Salakapakka-pakohuoneen ennätyksenhaltija Henrikki Helander sekä escape room -taitaja Annukka Matilainen, joka on kirjoittanut pakohuone-aiheista blogiakin. Kokemuksensa lisäksi Matilaisella on myös salainen ase, jolla hän aikoo pitää joukkueensa hereillä 13-tuntisen matkan ajan: säkkipilli.

Kisaa käydään kahdessa joukkueessa, joita vetävät Katleena Kortesuo ja Riku Nieminen. Kortesuo on erittäin kokenut pelaaja ja Nieminen puolestaan ummikko.
- On mielenkiintoista nähdä, onko aiemmasta pelikokemuksesta hyötyä, ja kuoriutuuko ensikertalaisistamme escape room -taitajia, pohtii Lahtinen.

"Tuntui tarpeeksi mielenvikaiselta"

Riku Nieminen kertoo innostuneensa pelistä hankkeen suuruudenhulluuden vuoksi.
- Idea pelistä vakuutti heti, tuntui juuri tarpeeksi mielenvikaiselta lähteä tähän 13-tuntiseen koitokseen mukaan, hän kuvailee.
Kaikkien aikojen pitkäkestoisimman pakohuonepelin juoni on saanut inspiraatiota Agatha Christien romaanista Idän pikajunan arvoitus. Kirjan elokuvaversio pyörii parhaillaan suomalaisissakin teattereissa. Ennätyksellinen escape room -kisa käydään 13. joulukuuta, ja sen kulkua voi seurata suorana lähetyksen VR:n Facebook-sivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti