maanantai 27. marraskuuta 2017

Syndrome Paris - (Pariisin syndrooma)

Oletko sinä kokenut Pariisin syndrooman?


Oletko joskus odottanut matkaasi niin suurella innolla, että itse matka on lopulta ollut pettymys? Matkapettymyksissä ei somessa huudella, mutta liian suuriksi kasvaneet odotukset eivät ole tuntematon juttu.
Koska reissua odotetaan usein kuukausitolkulla, voi rima loman suhteen kasvaa liian korkeaksi.

Juuri näin tapahtuu myös Pariisin syndroomaksi kutsutussa mielenhäiriössä, jonka kerrotaan iskevän japanilaisiin turisteihin heidän vieraillessaan legendaarisessa kaupungissa.

Japanilaisilla on Pariisiin erityinen suhde. Kaupunki yhdistetään japanilaisessa populaarikulttuurissa vahvasti romantiikkaan. Pariisia ihaillaan myös Tokion kaduilla, josta löytyy useita ranskalaisia kahviloita ja luksusmerkkikauppoja.

Pariisin syndroomasta on kuitenkin kyse, kun rakkauden, muodin ja ylellisen elämäntavan kaupunki ei täytä odotuksia. Matkailijaa odottaa kauan odotetussa kaupunkikohteessa toisenlainen todellisuus: vihaiset tarjoilijat, likaiset kadut ja sekava julkinen liikenne.
Pariisin syndroomassa on siis kyse äärimmäisestä kulttuurisokista, sbs.com-sivusto.

Erityisesti syndroomasta kärsivät nuoret naiset. Oireet ovat moninaiset: hämmennystä, ahdistusta, hikoilua ja jopa hallusinaatioita. Pahimmillaan tilanne vaatii lääketieteellistä hoitoa.
Mikään vitsi ei ole kyseessä. Japanin Pariisin-suurlähetystöllä on nimittäin pulassa olevia matkailijoita varten jopa erillinen hätäpuhelinnumero.

Vaikka Pariisin syndrooma kuulostaa ihmeelliseltä, ei kysymyksessä ole ainut matkailijoiden kohtaama mielenhäiriö. Jerusalemissa podetaan nimittäin Jerusalemin syndroomaa.
Raamatullisena kaupunkina pidetyssä paikassa matkaavat voivat kokea mystisiä elämyksiä, ilmestyksiä ja muita oireita, joihin voi tarvita jopa sairaalahoitoa.


         Ei näy yhtään boheemia... OHO... Boheemi- Pali käppäilee tuolla.  Hyvä Suomi !
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti