Jos tunnistat itsesi listalta, onnea!
  • Menestyksestä kirjan kirjoittanut Travis Bradberry kertoo Huffington Postissa tavoista, jotka ovat ominaisia itsevarmoille ihmisille.
  • Todellinen itsevarmuus on eri asia kuin teeskennelty varmuus, jolla ihmiset pyrkivät peittämään perimmäistä epävarmuuttaan.He ammentavat onnea sisimmästään
Todella itsevarmat ihmiset saavat mielihyvää siitä, mitä he ovat saavuttaneet. Heidän onnensa ei kuitenkaan riipu siitä, mitä muut ajattelevat näistä saavutuksista.
- Ollaksesi varma siitä, mitä teet, sinun pitää olla tyytyväinen siihen, mitä olet, kirjoittaja toteaa.

He eivät arvostele
Todella itsevarmat ihmiset tietävät, ettei heidän tarvitse vähätellä muita saadakseen arvostusta osakseen. He myös ymmärtävät, että jokaisella on ainutlaatuiset vahvuutensa: siksi he eivät koe tarvetta vertailla itseään muihin.

He osaavat kieltäytyä
Kun ihminen arvostaa itseään, hän osaa ottaa omat voimavaransa huomioon ja kieltäytyy venymästä liikoja vain muita miellyttääkseen.
Siksi aidosti itsevarmat henkilöt osaavat kieltäytyä, vieläpä turvautumatta kiertoilmauksiin - ja hyödyntävät tätä taitoa aina tarpeen tullen.


He eivät hakeudu huomion keskipisteeksi
Itsevarmat ihmiset eivät halua yrittää todistella omaa tärkeyttään muiden silmissä. Siksi he usein pyrkivätkin jopa välttelemään huomion keskipisteeksi joutumista.
Jos aidosti itsevarma ihminen joutuu valokeilaan ja tulee julkisesti kehutuksi esimerkiksi työpaikallaan, hän voi päätyä kiittelemään kollegoitaan heidän panoksestaan. Tällainen työtoveri on varmasti tervetullut työyhteisöösi!

He uskaltavat olla väärässä
Keskustelukumppanina itsevarma ihminen on mitä mukavin. Hän ei koe tarvetta olla koko ajan äänessä, sillä hän haluaa oman erinomaisuutensa osoittamisen sijaan todellakin keskustella.
Hän ei myöskään pahastu tai ota henkilökohtaisesti sitä, että jokin hänen väitteistään todistetaan paikkansapitämättömäksi.

He eivät anna pelon määrätä
Mahdollisuuden nähdessään aidosti itsevarmat ihmiset tarttuvat tilaisuuteensa pohtimatta kaikkea sitä, mikä voisi mennä väärin.
Vaikka he olisivatkin realisteja, he myös tietävät sen, että yrittämättä ei ainakaan saavuteta yhtikäs mitään.

Lähde: Huffington Post