Juha-Petteri Kukkonen ja Kaslinkin ensimmäinen kauratuote:
mustikkainen kaurajuoma.

Kaura on nyt todella pinnalla. Sen ympärillä kehitetään kuumaisesti uusia tuotteita. Kouvolalainen Kaslink on tällä viikolla tuonut kauppoihin uudet kaurasta tehdyt tuotteensa, kaura-mustikkajuoman ja ruokakermaa vastaavan ruokakauran. Ne ovat tuoretuotteita, jotka löytyvät kylmähyllystä.

- Kaura on kuuma juttu maailmalaajuisesti. Kasvipohjaisten tuotteiden osuus on kasvanut hurjasti ihan maailmanlaajuisesti, toteaa Kaslinkin markkinointijohtaja Juha-Petteri Kukkonen.


Meijerituotteilla aloittanut Kaslink on parin vuoden ajan kehittänyt kauravalikoimaansa salassa. Vasta muutama viikko sitten tehtaan työntekijöille kerrottiin, mitä valtavien pressujen takana on puuhattu.
Sinne on rakennettu uusi kauralinjasto, jossa tehdään tämän vuoden loppuun mennessä ensimmäisten tuotteiden lisäksi 15-20 muuta kauraan liittyvää tuotetta.
Kesäkuussa myyntiin on tulossa tuore kaurajuoma, joka on vaihtoehto maidolle.
Kaslinkin tähtäimessä ovat kansainväliset markkinat, mutta tämä vuosi keskitytään kuitenkin ensin kotimaahan.
Kukkonen kertoo, että kyseessä on täysin kotimainen tuoteperhe, joka tehdään Kouvolassa ja raaka-aineet ovat kotimaisia.
- Kaura-mustikkajuoman marjat tulevat Kainuusta ja kaura Kouvolan läheltä.