• Vanhan linnan, luostarin tai muun rakennuksen saa ilmaiseksi, jos siihen perustaa matkailijoille suunnattuja palveluja.
  • Italia haluaa jakaa matkailijoita tasaisemmin ja ohjata heitä tällä tavalla pois ruuhkaisimmista kohteista.

Italian valtio on laittanut jakoon yli sata historiallista rakennusta, kertoo The Local. Jaossa on muun muassa linnoja, maataloja, luostareita ja torneja eri puolilta maata, ja vielä maksutta. Yksi ehto lahjoitukseen kuitenkin liittyy: rakennukseen on perustettava matkailupalveluja kuten hotelleja, ravintoloita tai kylpylöitä. Rakennuksen saa käyttöönsä yhdeksäksi vuodeksi, ja sopimusta on mahdollista jatkaa. Hakijalla on oltava tarkka suunnitelma kohteen tulevasta käytöstä.

Vanhojen rakennusten kunnostaminen nykymatkailijoita varten on osa ohjelmaa, jolla aiotaan purkaa maan suosituimpien matkailukohteiden paineita ja jakaa turistien määrää tasaisemmin eri puolille maata. Uusia palveluja halutaan markkinoida esimerkiksi pyhiinvaeltajille, pyöräilijöille ja patikoijille. 44 jaossa olevista rakennuksista sijaitseekin pyhiinvaellus- tai patikointireittien varrella ja 59 pyöräilyreiteillä.