Hyvästä syystä voi pohtia miten pitsansyöjän elimistö selviää lehtikullasta.

                    Voi pohtia miten pitsansyöjän elimistö selviää lehtikullasta.
Oletetaan, että syöt pitsan 40 haukkauksella, yksi haukkaus maksaa 45 euroa. Manhattanilla sijaitsevan Industry Kitchenin lippulaiva-pitsassa on päällä valkoista stilton-juustoa, hanhenmaksaa, ossetra-kaviaaria, lehtikultaa ja syötäviä kukan terälehtiä.
Se on tilattava kaksi päivää etukäteen. Pitsa tuli ravintolan listoille viime vuonna ja kauppa on käynyt kuulemma harvakseltaan, mutta käynyt kuitenkin.
Pieni vinkki: kerää neljä muuta kaveria kasaan ja syökää jokainen yksi siivu, 360 euroa kappale.

      700 euron hampurilainen, Burger Brasserie, Las Vegas

777-hampurilainen ei ole kooltaan suuri, mutta hinnaltaan on.

777-hampurilainen ei ole kooltaan suuri, mutta hinnaltaan on.
Purilaisen nimi on 777. Tripla-seiska on Las Vegasin onnennumero.
Hinta on siis 777 dollaria, noin 700 euroa.
Sillä saa burgerin sisään Koben härkää ja Mainen hummeria, parmakinkkua, karamellisoituja sipuleita ja Ranskasta tuotua Brie-juustoa.
Päälle ruiskutetaan 100 vuotta vanhaa balsamiviinietikkaa.


22 000 euron taco, Grand Velas Los Cabos Resort, Meksiko

Tässä 22 000 euron meksikolaisessa välipalassa jopa maissitortillan jauhojen joukkoon on laitettu kultahippuja.

Tässä 22 000 euron meksikolaisessa välipalassa jopa maissitortillan jauhojen joukkoon on laitettu kultahippuja. (FRIDA RESTAURANT)
Kyseinen viiden tähden lomaresortti sijaitsee Meksikon Tyynen meren puoleisella rannikolla. Sen Frida-ravintola tarjoaa pikkunälkään perinteisen tacon, jonka täytteet eivät ole niinkään perinteisiä.
Jälleen kerran Koben härkää. Lisäksi langustinpyrstöä, beluga-kaviaaria, mustalla tryffelillä maustettua brie-juustoa, chilipippureita ja pieni loraus Ley .925-tequilaa, kaktusviinojen aatelia. Ja mielikuvituksettomasti kultakoristeita.

            1 700 euron donitsi, Dum Dum Donutterie, Lontoo
Cronut päällystetään kullalla. Dum Dum Donutterie vihjaa, että lisää erikoisen kalliita donitseja on tulossa.
Cronut päällystetään kullalla. Dum Dum Donutterie vihjaa, että lisää erikoisen kalliita donitseja on tulossa. (GETTY IMAGES)
Onko se donitsi vai kroisantti? Oikeastaan kumpikin. Sitä kutsutaankin nimellä cronut. Se on tehty sahramilla uutetusta mustavalkoisesta kroisanttitaikinasta. Seassa on tahitilaista vaniljaa ja Amedei Porcelana -suklaata, usein maailman kalleimmaksi väitettyä.
Kun cronut tulee ulos uunista, päälle laitetaan lisää suklaata, ja jälleen kerran kultahippuja. Päällysteeseen lisätään myös kristallisoitua vaalenpunaista shampanjakaviaaria, mitä se lieneekään.