keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Nyt kannattaa päivittää heti Microsoftin Office

      Microsoft paikkasi rikollisten käyttämän Office-aukon


Haavoittuvuus koskettaa Microsoftin Office-ohjelmia, eli muun muassa Wordia ja Exceliä.Microsoft on vihdoin paikannut muutama päivä sitten löytyneen kriittiseksi luokiteltuun Office-haavoittuvuuden. Suojauksen saa vain päivittämällä käyttöjärjestelmää.

Haavoittuvuus koskettaa Microsoftin Office-ohjelmia, eli muun muassa Wordia ja Exceliä.


Viestintävirastolta varoitus: Wordista löytyi vaarallinen aukko

Paikkaamattomana haavoittuvuus mahdollistaa esimerkiksi haittaohjelman asentamisen muutoin suojattuun tietokoneeseen tai tietokoneen kaappaamiseen muutoin.
Haavoittuvuus vaikuttaa kaikkiin Office-versioihin kaikilla Windows-alustoilla. Tietoturvatutkijoiden mukaan aukkoa on käytetty aktiivisesti hyökkäyksissä.
Kuten moni muu Office-haavoittuvuus, nyt paikattu tietoturva-aukko ei liittynyt makroihin, vaan OLE-funktioon (Object Linking and Embedding). Haavoittuvuudelta ei siis voi suojautua pelkällä makrojen välttämisellä.
Haavoittuvuuden korjaava päivitys on osa normaalia paikkatiistain päivityspakettia.
Sama paikkatiistain paketti korjasi myös kaksi muuta kriittiseksi luokiteltua haavoittuvuutta. Niistä toinen oli löydetty Internet Explorer -selaimesta ja toinen Office-paketista.
Päivitykset voi asentaa tavalliseen tapaan esimerkiksi Windows Updaten kautta. Windows Update löytyy avaamalla tietokoneen asetukset ja sieltä päivittämisvalikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti