08 joulukuuta, 2016

Suomalaisten uusi suosikkihedelmä - Persimon

Suosikkihedelmä on nyt parhaimmillaan




Kuvahaun tulos haulle persimon
Suomalaiset ovat ihastuneet ja hullaantuneet persimoniin. 
Jos persimonissa olisi ympärivuotinen saatavuus, tuote kuuluisi hedelmäosastoilla jopa viiden myydyimmän joukkoon.

- Lokakuusta 2016 alkaneella satokaudella persimonin myynti on kehittynyt upeasti K-kaupoissa. Tähän mennessä olemme yli 30 prosenttia edellä viime satokauden kilomääriä. Viikolla 47 teimme kaikkien aikojen myyntiennätyksemme joka kasvoi lähes 100 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden.

Satokausikalenterin mukaan suurin osa Suomeen tuotavista persimoneista ovat raakoja hedelmiä. Siihen on olemassa hyvä syy. Raaka hedelmä kestää paremmin kuljetusta ja se pienentää hävikkiä. Raa´an hedelmän myyntiaika on pidempi, eivätkä ne pilaannu niin nopeasti kaupassa. Hedelmät säilyvät myös kotona hieman pidempään.
Persimonit kypsyvät kotona huoneenlämmössä 2-7 vuorokauden aikana. Kaikki eivät kypsy samanaikaisesti. Hedelmiä käytetään sitä mukaan, kun ne kypsyvät. Kypsymistä voi nopeuttaa laittamalla persimonit samaan muovipussiin omenan tai päärynän kanssa.

Espanjassa viljeltävät persimonit sisältävät niin tanniinia kuin parkkihappoakin. Raa´an hedelmän maussa on erotettavissa selkeää hapokkuutta, mutta kypsänä ne ovat erittäin makeita ja herkullisia. Kypsän persimonin vehriö irtoaa nyppäisemällä.
Kevyesti puristettaessa hedelmä on melkein yhtä pehmeä kuin tomaatti. Sen hedelmäliha on muuttunut osittain hyytelömäiseksi ja leikatessa siitä tulee irrota hieman mehua.
Banaanin tavoin persimonin kuoreen tai hedelmälihaan voi ilmaantua ruskeita kohtia, jotka ovat hedelmän sisältämiä sokereita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti