11 syyskuuta, 2015

Hitler oli huumeaddikti

Hitler oli heroiinikoukussa

Natsi-Saksan johtaja oli huumeriippuvainen ihmisraunio tehdessään itsemurhan sodan loppumetreillä.
 
Natsijohtaja Adolf Hitler alkoi käyttää heroiinin sukuista Eukodal-nimistä ainetta vuoden 1944 vaiheilla.
- Hitler rakasti Eukodalia erityisesti syksyllä 1944, kun sotilaallinen tilanne oli hyvin huono, tutkija Norman Ohler kirjoittaa äskettäin ilmestyneessä, Hitlerin ja natsijoukkojen huumeidenkäyttöä käsittelevässä, The Total Rush: Drugs in the Third Reich -kirjassaan.

- Hitler käytti tätä huumetta, joka teki hänestä euforisen, kun todellisuus ei ollutkaan niin mukava. Kenraalit sanoivat Hitlerille: "Meidän pitää muuttaa taktiikkaamme. Meidän on lopetettava tämä. Häviämme sodan". Hitler ei kuitenkaan halunnut kuulla tuota. Hän sai tohtori Morellilta huumeita, jotka tekivät hänestä haavoittumattoman ja tilanteen herran, kirjassa selitetään.

Hitler pelkäsi kuollakseen pillereitä ja saikin kaikki lääkkeensä ruiskeina. Tohtori Theodore Morell antoi natsijohtajalle myös pieniä määriä Pervitinä, joka taas on metamfetamiinia. Hitlerin lääkevalikoimaan kuuluivat lisäksi mm. unilääkkeet, opiaatit ja testosteroniruiskeet.
Jossain vaiheessa sotaa Hitler napsi päivittäin 28:aa eri lääkeainetta. Hitler olikin huumeaddikti tehdessään itsemurhan Berliinissä 30. toukokuuta.
Ohlerin kirjassa käsitellään myös natsijoukkojen huumeidenkäyttöä. Sotilaat napsivat Pervitiniä, joka lisäsi sotilaiden kestävyyttä ankeissa oloissa, Pervitin julistettiin laittomaksi 1941, mutta sen käyttö jatkui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti