perjantai 31. heinäkuuta 2015

Some:ssa valtava raivo Cecilin puolesta

Yhdysvaltalainen metsästäjä ampui kuulun Cecil-leijonan !!!


Zimbabwelaisen Hwangen kansallispuiston kuuluisa asukki, 13-vuotias Cecil-leijona kohtasi aiemmin tässä kuussa loppunsa, kun se houkuteltiin syötin avulla kansallispuiston ulkopuolelle ja ammuttiin.
Ensimmäinen osuma varsijousella ei ollut tappava, vaan työ viimeisteltiin 40 tuntia myöhemmin aseella ampumalla. Leijona löytyi myöhemmin nyljettynä ja ilman päätä.
Ampujaksi osoittautui kokenut yhdysvaltalainen trofee-metsästäjä Walter Palmer. Trofee-metsästyksessä metsästäjä valitsee ammuttavan kohteensa ja saa sen tappamisesta trofeen eli metsästysmuiston. Afrikassa trofee-metsästäjät ampuvat myös uhanalaisia eläimiä ja eläimiä kasvatetaan kyseenalaisissa oloissa nimenmaan tätä turismin muotoa varten.
Palmer on tunnettu Yhdysvaltojen metsästyspiireissä varsijousiammunnan eksperttinä. Hän on matkustellut ympäri maailmaa jahtaamassa leopardeja, biisoneita, sarvikuonoja, hirviä ja muita suurikokoisia nisäkkäitä.
Palmer maksoi Cecilin ampumisesta 50 000 dollaria. Hän sanoo luottaneensa, että hänen oppaansa ovat huolehtineet ampumisen laillisuudesta.
- Kadun syvästi sitä, että rakastamani, vastuullisesti ja laillisesti harrastamani toiminta johti tämän leijonan kuolemaan. Minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, että kyseinen leijona oli paikallisten suosikki, pannoitettu ja tutkimuksen kohde, Palmer sanoo julkaisemassaan lausunnossa.

Cecil oli Hwangen kansallispuiston vetonaula.
Cecil oli Hwangen kansallispuiston vetonaula. (AP)

"Kuinka kehtaat !"
Tapaus on nostattanut valtavan raivon.

Palmerin Twitter- ja Facebook-sivut samoin kuin hänen hammaslääkäripalveluja tarjoavan yrityksensä sivut on jouduttu sulkemaan hyökkäysten takia.
Sosiaalisessa mediassa Walter Palmerin tekoa ovat paheksuneet lukuisat ihmiset julkkiksia myöten.
- Kyse ei ole ruoan metsästyksestä eikä ampumisesta, sillä siihen käyvät peltipurkitkin. Tätä tapahtuu vain tappamisen riemusta. Mielenvikaista, kommentoi eläinten puolustajana tunnettu koomikko Ricky Gervais.
- Toivon, että Walter Palmer menettää kotinsa, yrityksensä ja rahansa. Sielunsa hän on jo menettänyt, lataa Sharon Osbourne.
Tekoa ovat paheksuneet myös muun muassa näyttelijät Debra Messing ja Paul Wesley, Namibiassa syntynyt malli Behati Prinsloo, eteläafrikkalainen malli Candace Swanepoel sekä malli Cara Delevingne.
- Kuinka kehtaat, Walter Palmer! Eteläafrikkalaisena ja ihmisenä on mahdoton ilmaista kuinka syvästi surullinen olen tästä. Näiden eläinten seuraaminen niiden luonnollisessa ympäristössä on niin hienoa. On oltava sairas halutakseen tappaa tällainen majesteettinen, Jumalan luoma olento, kirjoittaa Candace Swanepoel.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti