perjantai 17. heinäkuuta 2015

HUH HEIJAA - Pietarissa mennään tällai...

"Venäläisten lomat ulkomailla kiellettävä"Pietarilainen kansanedustaja Jevgeni Martšenko esittää, että venäläisten lomamatkat ulkomaille pitäisi kieltää. Perusteena on kansalaisten turvallisuus.


Pietarin lakiasäätävän kokouksen eli paikallisen duuman kansanedustajaa Jevgeni Martšenkoa ei voi syyttää ainakaan kansan kosiskelusta.
Martšenko esitti pian koittavan venäläisten lomakauden alla, että kansalaisten lomamatkailu ulkomailla pitäisi kieltää.

Pietarilaisella duuman kansanedustajalla on lennokas ehdotus venäläisten turvallisuuden takaamiseksi.Venäjän hallituksen lehden Rossiiskaja Gazetan mukaan poliitikko perustelee aloitetta turvallisuudella. Hänen mukaansa ulkomaanmatkailu on käynyt venäläisille viime vuosina entistä vaarallisemmaksi. Riskitekijöihin kuuluvat muun muassa liikenneonnettomuudet, paikalliset rikolliset, välinpitämätön hotellihenkilökunta sekä ruoka- ja alkoholimyrkytykset.

Kohteina Martšenko nostaa lehtitietojen mukaan esiin ainoastaan Egyptin, Turkin ja Thaimaan. Venäläisten suosituimpiin matkakohteisiin kuuluvaa Suomea ei mainita.
Mikäli matkailua ei voi kokonaan kieltää, esittää poliitikko harkittavaksi viisumipakkoa, lomalentojen vähentämistä sekä matkavakuutusten hinnan nostamista.
 
Millään todennäköisellä aloite ei johda toimenpiteisiin. Neuvostoliiton lopun jälkeen juuri ulkomaan matkailu on ollut keskeisiä vapauksia, joista kymmenet miljoonat venäläiset ovat päässeet nauttimaan. Turismin rajoittaminen tarkoittaisi kenelle tahansa vallanpitäjälle poliittista itsemurhaa.
Pietarin paikallisduumassa on silti ennenkin tehty omituisen oloisia lakialoitteita.
Poliitikot ovat esittäneet muun muassa, että prostituoitujen asiakkaiden pitäisi avioitua näiden kanssa ja että ulkomaille matkustaville venäläisille olisi säädettävä käytöskoodi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti